Det er nok mange som vil være enige i at man aldri kan bli utlært som fisker. Det vil tross alt dukke opp nytt utstyr og nye teknikker stadig vekk. Derfor kan det være en utrolig god ide med et kurs en gang iblant, til og med om man har tatt et kurs tidligere. Det er nemlig utrolig små grep som skal til for at en skal bli en god fisker, det hele handler rett og slett mest om erfaring samt øvelse. Det er ikke uten grunn at man sier at øvelse gjør mester!

Fiskere bør alltid ha god kunnskap om fiskeutstyr og hva fisken liker. Dette vil selvfølgelig kunne bidra til en bedre fiskeopplevelse, da man vet hvor man skal finne gode fiskevann. En slik kompetanse kan fiskere få gjennom kurs som Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangerer. Jakt og Fiske senteret sørger nemlig for at de kan tilby et utrolig variert fisketilbud for absolutt alle. Man vil kunne velge mellom guidekurs, kultiveringskurs, fluebindeseminar og fluefiskekurs i rennende vann.

Dersom det er interessant, kan fiskere til og med be om individuell kasteinstruksjon, noe som kan arrangeres enten alene eller eventuelt sammen med mindre grupper. Jakt- og fiskesenteret sørger i tillegg alltid for at det er en god og hyggelig stemning, samtidig som fiskere vil kunne utveksle erfaringer med hverandre.