Dette er en forening som ble stiftet tilbake i 1976, på den 24. juni for å være nøyaktig. Hvaler fiskeforening er en helt åpen forening som i dag har samlet sammen rundt 270 medlemmer. Det er kanskje et overraskende tall for mange, det finnes nemlig 100 av disse medlemmene som er under 25 år.

I lang tid har mennesker fisket rundt Hvaler, noe som har betydd utrolig mye for innbyggerne. Tidlig på 1800-tallet var det derimot hovedsakelig til eget bruk at man fisket, noe som kom av mangel på ordentlig redskap. På den tiden kunne man fiske både torsk, sild, hummer, flyndre, makrell og østers.

Fiskingen har derimot utviklet seg fra den tiden, og den rettet seg mot et marked i Fredrikstad og Fredrikshald. Denne ressursen ble etterhvert viktigere for befolkningen, og en større del ble knyttet til fiske. Det er derfor ikke noe rart i at Hvaler har en flott fiskerforening som dette. Dersom man er interessert i sportsfiske og friluftsliv gir dette en perfekt anledning. Om man i tillegg vil kunne oppleve mer samtidig som man lærer mer og deler disse opplevelsene med andre likesinnede, er alle velkomne til Hvaler fiskerforening.