LerduvorLeirdueskyting, som også kan være kjent som lerdueskyting, er flere ulike typer sportsskyting med haglgevær. Målet med dette er at skytteren skal treffe en flyvende leirdue som blir kastet eller skutt avgårde foran skytteren. Dette skjer når skytteren selv bestemmer. Den såkalte leirduen er satt sammen av asfalt og formet til en rund form. Det er derimot ikke den vanlige asfaltfargen som blir brukt til leirduer, i stedet vil de vanligvis ha sterke synlige farger som signaloransje.

Leirdueskyting er en type skyting som oftest blir brukt til mesterskapskyting. Det er dog også blitt utbredt blant jegere, da det er en flott mulighet til å finpusse på ferdighetene sine når det kommer til bevegelige mål før en jaktsesong.

Det finnes en rekke ulike uttrykk innen leirdueskyting, sånn som dubleer, skeetskyting eller olympisk skeet. Den førstnevnte er det man vil kalle det dersom to leirduer blir servert til skytteren på samme tid. Om det blir gjort vil det som regel bli brukt dobbeltløpende hagler. Om det derimot blir brukt flere leirduekastere, vil dette som regel bli kalt for skeetskyting eller eventuelt olympisk skeet. Dette ble en OL-gren allerede i 1990, og det arrangeres til og med NM innen både trap- og skeetskyting.