NJFF er det som Norges Jeger- og Fiskerforbund ofte blir forkortet ned til. Denne foreningen ble stiftet i 1871 og er faktisk landets eneste riksdekkende organisasjon for både sportsfiskere og for jegere. Dette forbundet er også det som regnes som et av de aller viktigste miljøene som kan formidle kunnskap og nyttig informasjon om disse to aktivitetene i hele Norge.

Hovedoppgaven til forbundet er faktisk viktig: De skal sikre tilgang til både jakt og fiske i fremtiden. De har til og med en egen visjon som tilsier «jakt- og fiskeglede til alle – for alltid». På grunn av dette har organisasjonen et utrolig stort engasjement i naturforvaltning i tillegg til spørsmål innen jakt- og fiskepolitikk.

Norges Jeger- og Fiskerforbund er også Norges aller største aktør innen opplæring av jegere. Det er noe som betyr at det faktisk er dem som utdanner rundt tre fjerdedeler av absolutt alle nordmenn som tar jegerprøven. Det er ikke bare jegerprøven som NJFF står bak, de arrangerer nemlig også ulike typer kurs innen både jakthunddressur, fluefiske og mye mer. De som er medlemmer vil i tillegg alltid kunne holder seg oppdatert om ulike hendelser, nyheter og viktige saker innen disse to aktivitetene gjennom bladet Jakt & Fiske som blir utgitt av forbundet.